Follow:
Mat & Bak, Recept

Saffransbulgur med kikärtor och grönsaker

En av mina favoriträtter när jag vill att maten ska gå fort och kännas fräsch och lättsam. Det är lite av en vegetarisk pytt i panna för mig där jag slänger när de grönsaker jag har hemma, men den blir god med stekt paprika och zucchini.

Servera med hummus och ett gott bröd.

Skriv ut recept
Saffransbulgur med kikärtor och grönsaker
Förberedelsetid 20 min
Portioner
pers
Ingredienser
Förberedelsetid 20 min
Portioner
pers
Ingredienser
Instruktioner
  1. Koka bulgur enligt instruktioner på förpackningen. När bulguren nästan har kokat färdigt, rör ned saffran.
  2. Finhacka lök och vitlök och stek dem mjuka i stekpanna. Tillsätt tärnad paprika, zucchini och sköljda kikärtor och låt fräsa med någon minut.
  3. Blanda de stekta grönsakerna och kikärtorna med bulguren.
  4. Toppa med hackad persilja och smulad fetaost. Smaka av med salt, svartpeppar och chilipeppar.
  5. Servera direkt med en klick hummus.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: