Follow:
Vardagsglimtar

Födelsedag

Som att det inte var nog att vakna till tårta och firande blev jag också bjuden på middag av mannen.

Kvällen var fortfarande ljummen när vi promenerade den korta biten till Matildas. Inte den där stekande medelhavsvärmen som vi har blivit bortskända med utan juni som vi föreställer oss den. Mjuk, mild luft och doft av fuktigt gräs och känslan av att dagen aldrig kommer att bytas mot natt.

Svensk sommar.

Vi satt längst inne i restaurangen bland djupgröna tapeter och skenet av stearinljus och åt en gudagod förrätt. Huvudrätten, en vegetarisk, var också god men förrätten var en sån där man aldrig ville sluta äta.

Bakad vit sparris, ramslök, tryffel, majonnäs.

Mumma.

Sedan gick vi hem och högg återigen in på tårtan som att det inte fanns någon morgondag och nu lider vi av tårtakoma variant värre, men vad gör det när födelsedagen var finare än jag någonsin hade kunnat önska?

Den här tårtkoman kommer jag att leva länge på.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: