Follow:
Resor

Med vind i håret och sol i ryggen

Vi vaknade tidigt i dag. Såg solen stiga över grantopparna medan vi rostade bröd och åt skivor med smält smör och ost, såg hundarna lata sig i trädgården och gassa sig i solstrålarna.

Vad vi gjorde efter det? Vi tog bilen till Tänndalen och begav oss ut på en vandring.

Framför oss sträckte vidderna ut sig och där långt borta skymtade fjälltopparna fortfarande klädda i snöskrud. I ensamheten kunde hundarna springa fritt och som de sprang! Över stenar och blombeströdda marker och uppför kullar.

Vi stannade till vid en bäck och Charlie passade på att dricka färskt fjällvatten. Leia? Lite mer skeptisk som vanligt, men hon tog några försiktiga steg ned i vattnet och konstaterade att det här med vatten inte riktigt var hennes grej.

Sedan gick vi vidare, promenerade kilometer efter kilometer med solen i ryggen och vinden i håret och friheten i stegen, andades ren luft och skrattade åt hundarnas upptåg.

Sedan åkte vi hem, drack kaffe i solen och vilade både ögon och fötter ute på gräsmattan. Nu har soltrålarna mattas av för dagen och vi sitter i skenet av några stearinljus och jag är galet mätt efter att ha käkat räkor och doppat mängder av bröd i aioli.

Det är en fin minisemester vi har haft turen att få åka på. Ren fjälluft, friska vindar, glada hundar med spring i benen och så mycket skaldjur och bröd och aioli att vi nästan tuppar av.

Med vind i håret och sol i ryggen vandrar vi vidare i morgon.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: