Follow:
Vardagsglimtar

Midsommarafton

Midsommarafton var en typisk svensk midsommarafton. Ni vet, halvkyligt och regntungt och molnigt. Men också fylld av pilkastning med familjen och jordgubbstårta och ett litet, litet fönster på någon timme där solen faktiskt kikade fram.

Efter en fin eftermiddag åkte vi sedan vidare till vänner och mumsade ännu mer jordgubbstårta och värmde oss långt in på kvällen runt en brinnande eld. Vid elvatiden började ögonlocken att bli så tunga att det var dags att tacka för oss. Åren då midsommarafton varade långt in på småtimmarna är nog över – den orken finns inte riktigt längre.

Men oavsett – en alldeles, alldeles förträfflig midsommarafton med jordgubbar och vänner och grillos från utegrillen, och det där lilla, lilla fönstret av sol som fick oss alla att rusa ut i trädgården som om våra liv hängde på det.

Mer midsommar än så blir det inte.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: