Follow:
Kärlek

En födelsedag att fira

Det är den trettonde juli och då fyller han år, min man. Vi sitter på den morgonvarma balkongen i Firá och äter chokladtårta ur en papperskartong köpt från det lilla bageriet nedanför vägen och jag ser hur hans lockar vägrar foga sig för vinden.

En av många saker jag älskar med honom.

Jag älskar hur han väcker mig med te på tidiga helgmorgnar, hur han varje morgon tålmodigt läser igenom alla dagstidningar och hur han med samma tålamod tar sig an alla livets utmaningar. Jag älskar hur han lägger sin kavaj om mina axlar under kyliga sommarkvällar för att han vet att jag alltid, alltid fryser och hur han programmerar belysningen i vår lägenhet så att det krävs en ingenjörsexamen, minst, för att tända en lampa här hemma.

Jag älskar hur hans ögon skiftar från blått till grönt och hur han sparar gamla favoritrecept från barndomen i en pärm och sättet han lägger armarna runt mig och frågar hur min dag har varit och alltid hör varenda ord – även de som inte sägs. Hur han slätar ut alla mina bekymmersrynkor och alltid står bakom mig genom alla stormar.

För alla äventyr och alla skratt, för de stora vågorna och de stilla sjöarna, genom livets sorger och livets vackra.

För allt han gör och för allt han är, älskar jag honom innerligt.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: