Follow:
Resor

Oia

Oia. Vackra Oia. Med sina små stengränder och väderkvarnar och aprikosfärgade hus, klarblåa vatten och friska vindar.

Vi gör en liten utflykt hit under en av våra dagar på Santorini och det är vi glada för, trots att värmen ligger som ett täcke över byn och vinden knappt skänker någon svalka under den tidiga eftermiddagen.

Men vyerna! De slingrande trapporna och solen som får allt blått att skimra och doften av rosa klätterväxter. Vi promenerar runt i byn, med solbrända axlar och vindtrassligt hår och önskar att vi kunde pausa tiden en stund. Stanna i stunden och få den att vara för alltid.

Vi äter middag med utsikt över havet och de tvära bergssluttningarna och mumsar grekiska röror och pitabröd, vegetarisk pasta och nypressad juice. Smakerna utomlands är alltid förhöjda och det lilla smakar så mycket här. Oliverna, tomaterna, apelsinerna – jag behöver inte mer.

Sedan ser vi solen gå ned över vattnet, försvinna där borta i horisonten och med den – värmen. Kvällen har blivit behagligt ljummen och kvar finns bara solvarma stengator och det sista dova aprikosfärgade ljuset. Jag försöker att fånga stunden med kameran men misslyckas, såsom man ofta gör med de allra bästa stunderna i livet.

De är svåra att fånga men lever ändå, på något vis, alltid kvar.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: