Follow:
Resor

Promenader och mat på Santorini

Vi var helt slutkörda under gårdagen men stillheten här gör oss gott. Tids nog kommer alla lager av trötthet och sömnlösa nätter och hårda kanter att skalas av och bli något nytt. Något renare och mjukare. Jag känner redan hur det har börjat – sakta men säkert.

En kort promenad utanför vårt hotell möts vi av detta och jag slås av häpnad varje gång. Egeiska havet. Kargheten. Värmen som obarmhärtigt lägger sig som en filt över ön och liksom hånflinar mot alla som har gett sig ut lite för tidigt på kvällen.

Som vi, till exempel. Det misstaget gör vi inte om.

Vi tog en promenad in till huvudstaden Firá i går kväll och hamnade på en restaurang Argo. Maten där var vansinnigt god och maken och jag bestämde oss direkt för att gå tillbaka igen.

Vi beställde in Fava – en specialitet från Santorini. En gudagod röra som påminde lite om Hummus fast godare. Lite lenare, lite krämigare. Vi doppade bröd i röran och njöt av varenda tugga.

Sedan detta. Mannen åt lamm som han svär på var fantastiskt och jag en krämig vegetarisk pasta med ost och sås och goda kryddor  – sånt som får mina smaklökar att göra små glädjehopp.

Kvällen hade nu blivit sen och det var dags att börja röra sig tillbaka till hotellet igen, med solvarma kinder och saltstänkt hår och havet som ständig följeslagare.

Vår första kväll på Santorini närmade sig sitt slut.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: