Follow:
Resor

Santorini Bound

Vi är framme!

Vi landande på Santorini sent i går kväll, efter en flygresa där jag försökte sova men konstant vaknade av att kaptenen ropade ut fotbollsreferat. Ja, det är ju inte alla gånger man är uppe i luften när Sverige spelar VM-kvartsfinal.

När vi landade var det sådär becksvart som det bara kan bli på små öar ute i medelhavet. Vi checkade in, slängde in bagaget i rummet och begav oss sedan ut i den fortfarande varma natten. Vi hamnade på en liten grekiska taverna där lokalbefolkningen precis hade vaknat till liv och satt vid borden och ropade Opa och beställde in mängder med grekisk mat.

Klockan var nu närmare midnatt och ögonen gick i kors. Vi beställde in traditionella grekiska rätter – jag något med äggplanta och kyckling och potatis och mannen moussaka. Efter en hel dag av resande var det skönt att bara sitta ned, andas ut, äta god, hemlagad mat och lyssna på människorna bakom oss som verkade oförskämt och orimligt pigga.

Sedan gick vi tillbaka till hotellet och herregud, jag har nog aldrig somnat så fort någon gång men mitt i all trötthet sipprade glädjen ändå igenom. Vi är äntligen här.

Här! Bland blått vatten och god mat och havsvindar som rufsar håret och skänker svalka under stekheta dagar.

Det är knappt så jag förstår det själv men här är vi faktiskt.

Santorini.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: