Follow:
Mat & Bak, Recept

Halloumiburgare med coleslaw, avokado och picklad rödlök

Vi kör en vecka med vegetarisk mat just nu och en favorit är dessa goda halloumiburgare med coleslaw, krämig avokado och picklad rödlök. Fräscht och gott nu under sommaren. Coleslawen och den picklade löken kan förberedas två-tre dagar innan och vill man ha ännu snabbare burgare – köp färdig coleslaw.

Receptet går att variera i det oändliga men hoppa inte över den picklade rödlöken – den passar jättefint till halloumin.

Skriv ut recept
Halloumiburgare med coleslaw, avokado och picklad rödlök
Tillagningstid 40 min
Portioner
burgare
Ingredienser
Picklad rödlök
Tillagningstid 40 min
Portioner
burgare
Ingredienser
Picklad rödlök
Instruktioner
Picklad rödlök
  1. Skär rödlöken i tunna skivor.
  2. Koka upp vatten, ättika, socker och salt i en kastrull. Häll blandningen över rödlöken i en tättslutande burk. Låt svalna i kylskåp i minst en halvtimme, men gärna längre.
Coleslaw
  1. Strimla kålen och grovriv morot. Blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  2. Låt stå i kylskåp en stund före servering - gärna över natten.
Halloumiburgare
  1. Ta en bit halloumi á 200 g och dela på mitten. Gör likadant med den andra biten så att du får fyra skivor halloumi.
  2. Hetta upp olja i en panna och stek halloumin gyllenbrun. Lägg åt sidan. Fräs på hamburgerbröden snabbt så att de får färg.
  3. Skala och kärna ur avokadon. Skiva den och salta och peppra efter smak. Skölj salladsbladen.
  4. Montera ihop burgarna med en skiva halloumi, salladsblad, skivad avokado, coleslaw och picklad rödlök. Servera genast.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: