Follow:
Mat & Bak, Recept

Pasta med pesto, halloumi och ugnsrostad sötpotatis

En god vegetarisk vardagsrätt där sältan från halloumin och sötman från sötpotatisen gifter sig riktigt bra. Missa inte de rostade pumpakärnorna som ger trevlig krispighet till rätten.

Skriv ut recept
Pasta med pesto, halloumi och ugnsrostad sötpotatis
Portioner
port
Ingredienser
Portioner
port
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skala och skiva sötpotatisarna i centimeterstora tärningar. Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja, flingsalt, peppar och eventuellt några kvistar rosmarin. Rosta i ugnen i ca 10-15 minuter. Rör om ibland.
  3. Koka pastan.
  4. Stek halloumin i matolja tills den blir gyllenbrun. Skiva sedan i tärningar och blanda med den ugnsrostade sötpotatisen.
  5. Blanda pesto med creme fraiche och vänd ned i pastan. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar. Var försiktig med saltet då halloumin i sig är salt.
  6. Servera pastan direkt och toppa med halloumi- och sötpotatisblandningen samt rostade pumpakärnor.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: