Follow:
Vardagsglimtar

Perspektiv

Vad kallt det ska bli till helgen, säger min man och tittar på väderleken. Jag tittar också. 20 grader och halvklart. Förra sommaren hade vi hurrat över det. Allt är relativt, antar jag.

Men det har blivit en förändring i vädret de senaste dagarna. För första gången på flera veckor minns jag vad en svensk sommar brukar vara. Regntung luft och kyliga kvällar som får mig att huttra och de där små vattenpölarna på trottoaren som aldrig riktigt hinner torka upp mellan skurarna.

Första jobbdagen är avklarad också. Kroppen är där men huvudet är fortfarande på någon strand och sippar drinkar och läser en bra bok. Man får ge det någon dag. Det tog någon dag att förstå att det var semester och det kommer säkert att ta någon dag att förstå att den är slut, också.

Helt plötsligt är vardagen här igen. Med storhandling och matlådor och pussel med tider och dagar och den där känslan av att timmarna inte riktigt räcker till.

Nu tar vi tisdag, tycker jag, även om vi inte längre har några timmar att strössla med.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: