Follow:
Mat & Bak, Recept

Amerikanska pannkakor och på resande fot

I dag befinner vi oss på resande fot då vi far till Berlin tillsammans med svågern, som ju firar sin 30-årsdag. Planet går inte förrän i kväll och strax innan niotiden kommer vi förhoppningsvis att landa på tysk mark, sådär lagom möra i kroppen efter en dag med resande och en hel jobbvecka i huvudet.

Annars är det fredag och helgen stundar. Dessa amerikanska pannkakor är galet goda att lyxa med till helgfrukosten. Servera med lite vispad grädde och sylt. Vi blev bortskämda med en stor burk hjortronsylt av svärföräldrarna och den har gått åt må ni tro.

Men nu – Berlin.

Resan kan börja.

Skriv ut recept
Amerikanska pannkakor
Maträtt Efterrätt
Förberedelsetid 5 min
Tillagningstid 20 min
Portioner
pannkakor
Maträtt Efterrätt
Förberedelsetid 5 min
Tillagningstid 20 min
Portioner
pannkakor
Instruktioner
  1. Rör ihop vetemjöl med resterande torra ingredienser
  2. Vispa ned mjölk, smält smör och slutligen ägget. Vispa till en slät smet.
  3. Smöra en stekpanna med matfett och klicka ut cirka 2 msk smet. Stek pannkakorna på medelvärme tills det bildas bubblor på ytan. Vänd och stek ytterligare cirka en minut.
  4. Servera varma med tillbehör, såsom vispad grädde, färska bär eller sylt.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: