Follow:
Vardagsglimtar

Ett nytt kapitel

För sju år sedan staplade min pojkvän och jag in i en lägenhet på söder tillsammans med vår hund. Det var en kall och regnig sommardag och i lägenheten fanns bara dammiga hyllor och falnande rosa tapeter och färgskavda dörrar. Trots det visste vi: Det var här vi ville bo. Med åren har väggarna fått ny färg, dörrarna är inte längre skavda i kanterna och pojkvännen har blivit en make. Livet hände här med all den lycka och sorg ett liv kan innehålla, den varma julinatt då han bar mig över tröskeln med släpet till brudklänningen fallande över knarrande trösklar, långa sommarnätter på balkongen med ullfilten om axlarna och stadens brus i bakgrunden, de evighetslånga vinterdagarna då vi hoppades och bad att det liv som växte i mig skulle stanna kvar denna gång. När vi nu vänder blad och startar ett nytt kapitel har vintern blivit till sommar och det lilla liv i magen blivit en bebis som vi snart hoppas få möta för första gången.

I natt sover vi sista natten i lägenheten och på söndag låser vi dörren för sista gången. Men när vi går förbi här om några år hoppas jag att det är detta vi minns. Lyckan, sorgen och allt det där mittemellan. De tomma raderna som vi genom åren har fyllt och gett mening till. Livet.

Nu väntar nya äventyr och jag hoppas att ni vill följa med på resan.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: