Follow:
Jul

Vinterminnen

Snön kom på hastigt besök denna andra adventshelg i december och vi har njutit av några dagar då även pappa har varit hemma på heltid. Vi har också hunnit med att gå på Alexanders allra första julmarknad med Patrik och Anna-Karin i Ockelbo och haft glögg- och pepparkakspremiär.

Jag försöker att njuta av varje minut denna december och ta in alla intryck av min lilla killes alla första jul. Han kommer inte att minnas något och vet inte ens vad jul är för något, men för oss är ett minne vi bär med oss för resten av livet. Första julen med bebis. Första julen som föräldrar. Det är speciellt.

Det är också troligtvis den första och sista december där jag är hemma på heltid med Alexander. Nästa år är det istället pappa som har tagit över rodret här hemma.

Så denna första och sista december lyssnar vi på julmusik han och jag medan vi går omkring i  tofflor, vi sjunger En sockerbagare och bakar pepparkakor, bränner hälften medan blöjor ska bytas och börjar om igen. Men det är allt där emellan som jag minns – hans små leenden när jag sjunger och glittret i hans ögon, julgranskulorna som han troligtvis aldrig igen kommer att titta på med sådan häpnadsväckande fascination och hans små gurglande ljud när han försöker hitta ord han ännu ej kan forma.

Det är julmagi när den är som allra finast.

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

error: