Skriv ut recept
Pärs danska rågbröd med solros- och pumpafrön
Detta bröd tar lite tid att göra men belöningen blir så mycket större när du väl kan plocka ut det rykande, väldoftande och nygräddade brödet från ugnen.
Kök Husman
Förberedelsetid 1-2 timmar
Tillagningstid 45 min
Passiv tid 1 natt
Portioner
limpor
Ingredienser
Steg 1
Steg 2
Kök Husman
Förberedelsetid 1-2 timmar
Tillagningstid 45 min
Passiv tid 1 natt
Portioner
limpor
Ingredienser
Steg 1
Steg 2
Instruktioner
  1. Steg 1: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ned kokande vatten och låt stå över natten under bakduk.
  2. Steg 2: Rör ut jästen i det fingervarma vattnet. Rör ned övriga ingredienser och blanda sedan med steg 1-röran till en smidig deg. Fördela degen i två tvålitersformar.
  3. Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter och sätt ugnen på 200 grader.
  4. Toppa varje bröd med pumpakärnor enligt smak och grädda sedan bröden i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Låt svalna.