Förberedelsetid | 1-2 timmar |
Tillagningstid | 45 min |
Passiv tid | 1 natt |
Portioner |
limpor
|
Ingredienser
Steg 1
- 5 dl rågmjöl
- 5 dl kokande vatten
- 150 g solroskärnor
- 50 g linfrön
- 5 tsk salt
Steg 2
- 50 g jäst
- 5 dl fingervarmt vatten
- 2,5 dl mörk sirap
- 10,5 dl rågmjöl
- 4 dl vetemjöl
- 1 näve pumpakärnor
Ingredienser
Steg 1
Steg 2
|
|
Instruktioner
- Steg 1: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ned kokande vatten och låt stå över natten under bakduk.
- Steg 2: Rör ut jästen i det fingervarma vattnet. Rör ned övriga ingredienser och blanda sedan med steg 1-röran till en smidig deg. Fördela degen i två tvålitersformar.
- Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter och sätt ugnen på 200 grader.
- Toppa varje bröd med pumpakärnor enligt smak och grädda sedan bröden i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Låt svalna.