Pärs danska rågbröd med solros- och pumpafrön
Detta bröd tar lite tid att göra men belöningen blir så mycket större när du väl kan plocka ut det rykande, väldoftande och nygräddade brödet från ugnen.
Portioner Förberedelsetid
2limpor 1-2timmar
Tillagningstid Passiv tid
45min 1natt
Portioner Förberedelsetid
2limpor 1-2timmar
Tillagningstid Passiv tid
45min 1natt
Ingredienser
Steg 1
Steg 2
Instruktioner
  1. Steg 1: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ned kokande vatten och låt stå över natten under bakduk.
  2. Steg 2: Rör ut jästen i det fingervarma vattnet. Rör ned övriga ingredienser och blanda sedan med steg 1-röran till en smidig deg. Fördela degen i två tvålitersformar.
  3. Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter och sätt ugnen på 200 grader.
  4. Toppa varje bröd med pumpakärnor enligt smak och grädda sedan bröden i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Låt svalna.